11 | 04 | 2021

Verslag team 1

Van onze verslaggever Robert,

De laatste wedstrijd in het ‘reguliere’ deel mochten we aantreden tegen Smash uit Monster, een team dat we op voorhand als zekere kandidaat voor de play-offs hadden genoteerd. Smash was echter zeer slecht begonnen en heeft derhalve één opdracht: zo veel mogelijk punten verzamelen om in de play-down Taverzo voor te blijven. Hun laatste twee wedstrijden werden gewonnen, waaronder tegen de nummer 2 Papendrecht. De speelvolgorde zou anders worden dan normaal omdat Robert wegens een zakelijk feestje (hij was onnoemelijk lang bij de zaak) later zou komen en dus niet als ‘A’ zou kunnen starten. Patrick begon derhalve tegen het sterkste ‘Monster’, genaamd Eric Olieman. Patrick verloor een spannende wedstrijd helaas nipt in vijven. Carlos werd gehinderd door materiaalpech en verloor kansloos van Stefan Groenheide en Robert, net op tijd binnen, zag een 6-1 voorsprong in de vijfde game tegen Cornelis Houmes in rook opgaan: een 3-0 achterstand en zowaar een grote kans dat Smash de Ridderkerkers de eerste nederlaag van het seizoen zou toebrengen. Toen ook de eerste game van het dubbel verloren ging, pakten zich donkere wolken samen boven Het Oosterhonk. Maar deze donkere wolken verdwenen spreekwoordelijk als sneeuw voor de zon. Game 2, 3 en 4 van het dubbel werden eenvoudig gewonnen. Toen na het dubbel Carlos kansloos werd gelaten door Eric, was er een 1-4 achterstand! Omdat Patrick van Cornelis won en Robert weinig problemen had tegen Stefan, werd het weer een spannende wedstrijd. Carlos liet vervolgens in de vijfde game Cornelis ontsnappen waarna Robert tegen Eric (die zich in de vierde game ook zichtbaar door Robert gesloopt voelde) en Patrick tegen Stefan orde op zaken stelden. Zeven wedstrijden gespeeld, de eerste en de laatste wedstrijd eindigden in een gelijkspel, de rest werd gewonnen. Een mooi resultaat!

Omdat in de andere wedstrijden ongelooflijke, vreemde of zelfs belachelijke dingen gebeurden (Papendrecht won met 8-2 van Rijnsoever omdat sterspeler Roald van der Landen niet meedeed; FVT won van Taverzo omdat sterspeler Alfred de Jong opeens werd opgesteld en VVV verpletterde Scyedam omdat opeens de sterkste opstelling wel mogelijk was), gaat Taveri wel als koploper de play-offs in maar met een minimale voorsprong op Papendrecht van slechts één punt. Kind van de rekening werd Rijnsoever: zes wedstrijden op rij bij de eerste vier en nu niet genoeg punten voor de play-offs. Het kan verkeren.

Zaterdag a.s. gaan we naar Leidschendam om tegen VVV het gelijkspel van de heenwedstrijd recht te zetten. We zijn benieuwd naar de diverse opstellingen in de play-off-wedstrijden... Rutger, ga je mee?

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM