29 | 03 | 2024

Verslag jeugd1

Van onze verslaggever Jeftha,

Zaterdag 2 november was het weer spannend bij jeugd team 1. We moesten tegen de concurrent voor het kampioenschap: Salamanders. De vorige wedstrijd uit hadden we 6-4 gewonnen maar zou het weer lukken om een overwinning te behalen?
Als 1e ging Ricardo. Een spannende eerste pot won hij met 11-9, daarna won hij makkelijker met 11-7, maar als je 2-0 voor staat moet de moeilijkste set nog komen, dat merkte Ricardo ook wel. Maar na een mooie wedstrijd won Ricardo met 12-10. 1-0 voor Taveri! Als 2e moest Stefan tegen een linkshandige met een zeer sterke forehand. De eerste pot won Stefan met 11-4, (wat ik niet had verwacht maar met Stefan is alles mogelijk ;D). Maar mijn vreugde was al snel voorbij want tot mijn verbazing zag ik dat Stefan met 11-9 had verloren! Daarna verloor hij weer met 11-7. Maar Stefan liet het daar niet bij zitten. Hij liet de tegenstander alle hoeken van de tafel zien, hij won de set met 11-6. Uiteindelijk won de tegenstander toch met 11-8 (Toch heeft Stefan heel goed gespeeld).

Toen was ik aan de beurt tegen een jongen die rond de 75% STOND. Gelukkig speelde hij mijn spelletje en wonnen we om de beurt een set. Toen was ik die jongen meer dan zat en had ik de eerste 5 punten te pakken, daarna ging ik weer wat rustiger spelen en won ik met 3-2.  2-1 voor Taveri. Omdat ik mij niet zo fit voelde gingen Stefan en Ricardo de dubbel spelen. In het begin leek het niet zo’n probleem, ze wonnen de eerste set met 11-9. De tegenstanders gingen een stuk aanvallender spelen, daardoor wonnen ze die set met 11-7 van Ricardo en Stefan. Maar de twee jongens van Taveri blokten alles heel goed weg en wonnen met 11-8, na ongeveer dezelfde wedstrijd als van hiervoor hadden ze weer met 11-8 gewonnen.  3-1 voor Taveri!

Na een hele korte pauze moest Stefan weer aan de bak. Het ging bij Stefan niet zo goed en hij verloor met 3-0. Ricardo was weer aan de beurt, de eerste set won hij met gemak, met 11-5. Maar toen ging de tegenstander veel beter spelen en Ricardo moest vechten om de game. Gelukkig won hij met 15-13. De laatste won Ricardo zonder anders te gaan spelen; ondanks dat werd het toch 11-8.  4-2 voor Taveri!

Ik was aan de beurt om te gaan spelen, tegen de linkshandige jongen. De vorige keer verloor ik elke pot met ongeveer 11-3, maar nu ging het beter maar net niet goed genoeg ik verloor met 12-10. De tweede game, nieuwe game nieuwe kansen dacht ik. Dat bleek ook, maar bij 10-10 had ik heel veel pech, 1 bal via het net en de laatste op het randje van de tafel. (maar midden in de game had ik veel mazzel, oog om oog en tand om tand). De derde pot ging ik er met 11-4 vanaf. Gelukkig was Stefan weer aan de beurt. (omdat ik won van de jongen waar Stefan tegen moest had ik er een goed gevoel bij). Die jongen was geen partij voor Stefan hij won de eerste met 11-6 de tweede met 11-5 en de laatste maar niet de makkelijkste met 11-9.  5-3 voor Taveri!

Doordat we de 5 punten al hadden behaald en niet meer konden verliezen tegen de concurrent, was de druk helemaal weggevallen en kon ik heerlijk spelen. In deze wedstrijd hadden we allebei veel mazzel, aan het begin, in het midden en aan het eind van de wedstrijd. De eerste pot verloor ik net met 12-10.Toen was ik aan de beurt en won met 11-7, daarna won ik weer met 11-8. Toen won hij er twee achter elkaar de vierde set met 11-6 en de vijfde ook met 11-6. Ondanks dat ik verloren had, had ik heel veel plezier in de wedstrijd en na de wedstrijd. Als laatste moest Ricardo, en hij bewaarde de spannendste wedstrijd voor het laatste. Ricardo heeft nog nooit verloren tegen de linkshandige jongen. En hij won de eerste set met 14-12 De tweede set was iets lastiger voor Ricardo en hij verloor met 11-9, dat vond hij niet zo leuk en won de 3e game met 11-6, de laatste won hij ook met 11-8.  6-4 voor Taveri! Er zijn in elke wedstrijd hele mooie punten gemaakt!!!
Nog 3 wedstrijden te gaan, waarvan ik er zelf maar 1 hoef te spelen (de laatste). En dan weten we wie van onze poule landelijk gaat spelen.