11 | 04 | 2021

Koploper!

Van onze verslaggever Robert,

Het was een topavond afgelopen vrijdag in Het Oosterhonk.Het begon al om half zeven. Ik mocht John vervangen en de jeugdtraining doen.We begonnen als warming-up met een potje paaltjesvoetbal. Fanatiek dat we met z’n allen waren. Het eerste natte shirtje was al na een kwarteirtje bereikt. Om kwart over zeven toch maar aan de ‘echte’ training begonnen en iedereen was lekker bezig!

Tegen achten kwam Jasper binnen. Jasper was zo vriendelijk geweest om met Edwin z’n bardienst te ruilen. Jasper laat zien dat hij de kunst van het vlekkeloos draaien van een bardienst volstrekt beheerst. Hij laat zich niet gek maken door twee klanten tegelijk, zet stoïcijns eerst een streepje voordat de koelkast opengaat en heeft voor een ieder een vriendelijk woord. Jasper had het voornemen rond half twaalf weer huiswaarts te gaan maar Jasper had het naar z'n zin en ging pas na enen huiswaarts. Jasper, ook namens ons, dank!

De tegenstander Syedam was inmiddels gearriveerd, en tijdens het inspelen was duidelijk zichtbaar dat ze nog in de winning mood waren na hun 10-0 overwinning van vorige week. Robert begon tegen Ari Sirini en was toch redelijk kansloos. Na drie games was de voorsprong van Scyedam een feit. Toen ook Patrick verloor van Stephan Pieters (een 10-6 voorsprong in de vijfde game was niet aan Patrick besteed) werd het stil in Het Oosterhonk. Dat was natuurlijk de stilte voor de storm, de storm van de tegenstander van het vierde in de personen van Arie de Mik en Anton Keizer van De Treffers. Maar gelukkig hebben we Carlos. Carlos begint met de week beter te spelen en was nu een maatje te groot voor Max Oppenheim. Toen ook het dubbel, deze keer zeer eenvoudig, door Patrick en Robert werd gewonnen, was alleen nog de vraag: hoe groot zal de overwinning uitvallen.

Omdat alleen Carlos nog van Stephan verloor, werd het een 7-3 overwinning. Maar daar moest hier en daar nog hard voor gewerkt worden. Robert had het zeer eenvoudig tegen Max maar Patrick moest er flink voor knokken. De eerste twee games gingen eenvoudig naar Patrick, maar toen begon Max beter te spelen en Patrick verslapte. Max won de derde game en kwam in de vierde game met 8-1 voor. Gelukkig was Patrick op tijd bij de les, en Max scoorde geen punt meer; 11-8. Robert had het zwaar tegen Stephan. De eerste game werd gewonnen maar de tweede verloren. Gelukkig begon barman Jasper zich met de partij te bemoeien: ik mocht niet met een aanval op m’n forehand terug lepelen, ik moest ook met m’n forehand blijven hakken. Jasper, oprechte dank! Zonder deze tip had ik waarschijnlijk niet gewonnen...

Toen het inmiddels al zaterdag was, las Patrick op de site van Papendrecht dat koploper Papendrecht inmiddels koploper af was want ze hadden met 6-4 van rode lantaarndrager Smash verloren. HBM/Taveri dus nieuwe koploper!

De doelstelling linkerrijtje is nu hoogstwaarschijnlijk wel bereikt, nu is het nog de vraag of we als koploper de laatste ronde ingaan. Na vrijdag, als we naar Papendrecht afreizen, zal een en ander duidelijk worden.

Naschift: natuurlijk heet Carlos eigenlijk Carlo maar omdat Jasper het onbedoeld (?) steeds over Carlos had, houden we dat er voorlopig in.

 

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM