11 | 04 | 2021

Robert bereikt finale van de D-meerkampen

Van onze verslaggever Robert,

Vorige maand speelden Patrick en Robert de kwartfinale van de D-meerkampen. Patrick ging als derde door naar de halve finale, Robert werd op onderling resultaat uitgeschakeld en was tweede reserve.

Aangezien Patrick wat sukkelt met z’n schouder en hij, gelet op het aankomende kampioenschap, geen risico wilde nemen, heeft hij zich, tot zijn grote spijt, afgemeld voor deze halve finale. Omdat er nog twee andere afvallers waren, werd Robert afgelopen zaterdagavond gebeld met de mededeling dat hij mee mocht doen aan de halve finale, in Apeldoorn.

Uiteindelijk waren er twee zevenkampen waarbij de invallers in de Robert’s poule zaten. Ritchie van Lier en hijzelf.

Robert mocht beginnen tegen Paul Bakker. Paul is al in de vijftig maar (of beter gezegd ‘en’) speelt zeer bekeken. Vrijwel elke spin werd op het lichaam van Robert gespeeld die daardoor redelijk kansloos was. Na de 1-1 in games deed Paul er een schepje bovenop en nam Robert wat gas terug (er moesten nog meer potten worden gespeeld waar meer kans was op een overwinning), resulterend in gamestanden van 11-3 en 11-4.

In de tweede partij van de dag moest worden gespeeld tegen Cedric Scappaticci. Cedric had in de vorige ronde nog van Patrick gewonnen dus Robert was gewaarschuwd. Cedric ging volop in de aanval, resulterend in een eenvoudige zege van Robert in de eerste game. Vervolgens ging Cedric uit een ander vaatje tappen en viel nog sporadisch aan. Een geweldige schuifpartij ontstond  (Ruud zou jaloers zijn) en beide spelers weigerden aan te vallen. Uiteindelijk won Robert in de vijfde game met een ruime 11-9.

Als derde tegenstander stond Marcel Vollebregt van de Salamanders op het programma. Robert ontwikkelt zich de laatste tijd als angstgegner voor Marcel, ook in de eerste ronde was Robert veel te sterk. Ook nu was Robert veel beter of misschien wel veel slimmer. Marcel berichtte na afloop dat hij had verzuimd de vorige keer te noteren wat Robert’s zwakke kanten waren. Dat was dus een verschil met Robert die, voorafgaand aan de wedstrijd, nog even had opgezocht hoe tegen Marcel te spelen. Het pakte uit zoals verwacht: een eenvoudige 3-0 overwinning.

De vierde partij was tegen Matthieu Wegh van Taverzo. In de eerste ronde had Robert eenvoudig gewonnen (waarschijnlijk z’n eerste overwinning op Matthieu ooit), in de kwartfinale was Matthieu te sterk en mede daardoor als poulewinnaar naar de halve finale gegaan. De database bood weer uitkomst, en het geluk in de laatste game was ook aan de zijde van Robert. Na een 1-1 tussenstand en een 7-3 achterstand in de derde game zag het er wederom niet goed uit. Robert begon met iets meer druk te spelen en kwam terug tot 8-8. Matthieu mocht serveren en serveerde twee (!) keer fout. Dat buitenkansje liet Robert zich niet ontnemen. In de vierde game was hij iets fortuinlijker dan Matthieu en met 3 uit 4 gloorde de finale.

Tegen Bas Wrekenhorst boekte Robert in de kwartfinale een zeer eenvoudige overwinning, hoe anders ging het nu. Bas speelde met heel veel druk en had met zijn service ook indruk gemaakt op de eerste tegenstander van Robert die hierdoor verloor. Binnen zeer korte tijd stond er een 2-0 achterstand op het formulier. Een van de laatste twee partijen moest worden gewonnen om door te gaan naar de finale en niet afhankelijk te zijn van de resultaten van anderen. Robert zette nog ’s aan, veranderde iets van speelstijl en dit resulteerde in drie gewonnen games.

In de laatste partij van de dag was de andere reserve Ritchie van Lier de tegenstander. Hij had duidelijk nog een punt nodig en was net iets feller en scherper dan Robert. Doordat Robert verloor en Cedric van Marcel won, werd Ritchie vierde in de poule en mag, samen met Paul, Bas en Robert binnenkort uitkomen in de finale van de D-meerkampen. Als bonus mogen de finalisten zich ook inschrijven voor de eerste ronde van de C-meerkampen die eind volgende maand wordt gespeeld.

 

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM