11 | 04 | 2021

Clubkamioenschappen senioren 2017

Van onze verslaggever Ruud,

De clubkampioenschappen 2017 werden dit jaar gespeeld in een zonovergoten gymzaal op 20 januari. Het deelnemersveld werd gevormd door 13 mannen, en dat is dan inclusief 4 jeugdleden, die hun mannetje konden staan. Helaas ontbraken er dit jaar enkele sterke spelers uit de competitieteams, maar gelukkig was Nico wel aanwezig.

De eerste ronde bestond uit een poule fase. Er waren 2 poules met 4 spelers en 1 poule met 5 spelers, vanwege de plotselinge maar niet minder welkome verschijning van Peter van Damme. De indeling van de poule gebeurde voornamelijk op basis van de NTTB punten. Na de poulefase werden er in de tweede ronde kruispartijen gespeeld, zodat iedereen na de poule fase uitzicht bleef houden op het kampioenschap. De derde ronde bestond uit kruiswedstrijden tussen de winnaars van de tweede ronde. Daarnaast werden de verliezers uit deze ronde in een poule geplaatst om zo de ranking te kunnen bepalen.
De derde ronde tot en met de finale ronde bestonden uit kruispartijen, zodat uiteindelijk de correcte plaats op de ranglijst van het kampioenschap bepaald kon worden.
Afijn, tot zover de uitmuntende organisatie van Joeri. Nu de wetenswaardigheden.

Je speelde dus 7 wedstrijden, best of five. Pittig, maar voor de getrainde ping-ponger best te doen. Naar gelang het toernooi vorderde, werden spelers meer aan elkaar gewaagd en dus de wedstrijden langer. Met name Nico liet zien dat leeftijd geen beperking is om topprestaties te leveren. Hij speelde maar liefst 21 games en belande in een poule met uitsluitend jeugdspelers in de derde ronde. Zo een prestatie leveren op alleen Spa Rood is best uitzonderlijk te noemen.
De 4 jeugdspelers hebben duidelijk de toekomst. Deze keer hadden ze dus nog niet de klasse om door te dringen tot de hoge posities in dit kampioenschap, maar de toekomst komt eraan!
Ewdin was vol vertrouwen dat dit een 'niksdag' zou worden.
Dennis promoveerde Ruud tot angtgegner, en mocht als beloning 2x tegen hem spelen, in de poule fase én ronde twee. Ruud werd wel 2x af geserveerd, maar de angst is bij Dennis gebleven.
Het haar van Peter zat weer fantastisch; net zo wild als zijn spel ;)
Ward had zijn winterjas aan, dus kwam snel op temperatuur. Trouwens, hij werd gesteund door vrouw en dochter vanuit de kantine.
Patrick kwam met vriendin, die de belangrijkste spelers van het toernooi (Ward en Ruud) glaasjes wijn inschonk om hun spel te beïnvloeden.
Ook Joeri werd gesteund door zijn vriendin, zodat hij extra fanatiek was om dit toernooitje even te winnen.

Uiteindelijk werd de finale gepeeld door Patrick en Joeri. Joeri nam voornamelijk de verdedigende positie in en probeerde Patrick tot fouten te dwingen. Daarmee behaalde Joeri een 10-8 voorsprong in de 3e game (stand toen 1-1), maar toch wist Patrick deze game en ook het kampioenschap naar zich toe te trekken. Knap gespeeld en daarmee stootte hij Sami als kampioen 2016 van de troon.

Tot slot werd de verspeelde energie aangevuld met een chinese maaltijd.

De eindstand:

13 Nico
12 Gert
11 Jelger
10 Rowan
9 Luuk
8 Matthias
7 Peter
6 Ward
5 Ruud
4 Edwin
3 Dennis
2 Joeri
1 Patrick

 

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM