26 | 02 | 2021

Verslag jeugdwedstrijden

Van onze verslaggever Joeri,

Op 28 januari begon het seizoen voor de jeugd van HBM/Taveri. Met een nieuw team 2 en een wisseling in team 1 waren er flink wat wijzigingen. Zo werd de eerste competitiedag begonnen met maar liefst 4 nieuwe spelers!

Team 1 kwam na vorig seizoen zonder Jelger te zitten, aangezien hij senior werd. Gelukkig werd Daan bereid gevonden om zijn plek in te nemen, zodat er weer 4 spelers zijn. De nieuwe samenstelling (Luuk, Rowan, Gert en Daan) begon tegen een team van prestatieclub Taverzo. Eveneens nieuw is de promotie, op aanvraag na het net mislopen van het kampioenschap, naar de tweede klasse. 
Luuk had zin om te beginnen en speelde vrijuit, goed en gedreven met veel gevoel in zijn spinballen. Zijn eerste partij wist hij in vijven te winnen, net als zijn derde partij die iets minder “close” was. De tweede enkel was minder spannend en werd terecht met 3-0 gewonnen!
Rowan begon de dag met veel spanning, was erg nerveus en met fases minder positief. Na een 1-1 stand in zijn eerste wedstrijd leek het beter te gaan en trok hij met 2 goede games de winst binnen. De tweede partij draaide volledig om vastheid en Rowan kwam erachter dat er nu veel meer ballen raak geslagen worden. Na 4x 11-7 (twee voor beide kanten) bleek de tegenstander vaster en deze werd verloren. Ondanks een spannend begin van zijn derde enkel wist hij deze overtuigend met 11-2 winnend af te sluiten.
Daan zijn debuut kan veel over gezegd worden, namelijk: nerveus, strijd, spannend, geweldige rally’s en domme fouten. Waar vooraf elke binnen te halen game als winst beschouwd werd, deed Daan er een schepje bovenop. Hij wist in zijn drie enkels 3 games te pakken en verloor zijn laatste partij in vijven. Dit na een geweldige comeback in de vierde game getuige het feit dat Rowan nog nooit zo enthousiast heeft zitten tellen! Met de nodige leerpunten die zijn opgevallen gaat Daan zijn best doen om de komende weken zijn eerste wedstrijd te winnen.
Alles opgeteld resulteert dit in een verdiende, maar niet vooraf verwachtte, 6-4 overwinning. De coach van de dag (Joeri) was zeer te spreken met deze start op een hoger niveau en maakt zijn complimenten aan de spelers!

Het nieuwe team 2 bestaat uit de fanatiekelingen Jochem, Finn, Sjaak en Geert. Laatstgenoemde speelt in het begin van het seizoen minder en zal dit in de tweede helft inhalen. De spelers wisten hun enthousiasme gelijk te laten zien door zelfs de opstelling al besproken te hebben.
Jochem deed zijn plicht als kopman en beet het spits af. Van zenuwen was geen moment sprake, waardoor Jochem (de hele dag) goed spel vertoonde. Alleen zijn laatste game van de dag werd spannend en hij won dan ook alle drie zijn enkels. Als hij blijft spinnen met zowel forehand als backhand gaat hij een mooi seizoen tegemoet.
Finn speelde als tweede en vertoonde in zijn eerste partij erg sterk forehand spinspel. Eerlijk gezegd tegen de verwachting in vertoonde hij minder spanning en meer zelfvertrouwen dan verwacht. Dit resulteerde in een overwinning in de eerste partij en een zeer spannende net aan verloren tweede partij. De derde enkel was de spannendste en werd met 12-10 beslist in een beslissende laatste game.
Sjaak, die niks dan rust en plezier uitstraalde, begon zijn eerste wedstrijd gelijk met vijf games. Hoewel hij deze nog verloor wist hij zijn andere twee enkels met 3-0 te winnen. Hij liet zijn waar hij samen met Geert al bekend om staat, namelijk als “muur”. Echter zouden we hem te kort doen als we het daarbij lieten, want vanuit de solide basis werden er ook punten gemaakt. Als Sjaak zijn slagen blijft afmaken kan hij scorende ballen op de hoekjes van de tafel slaan.
De dubbels bij dit team worden gespeeld door vaste combinaties en vandaag was dat Finn-Jochem. Door deze in winst om te zetten was de uitslag van de dag een 8-2 overwinning.
De coach van de dag (Dennis) had met goede begeleiding een groot aandeel in deze mooie start.

Volgende week is een rustweek, waarna op 11 februari een vervolg gegeven mag worden aan deze mooie start!

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM