11 | 04 | 2021

Succes bij jeugd-ZKH

Van onze verslaggever Joeri,

Op zaterdag 7 januari gingen we met 8 spelers naar De Lier voor de Zuid-Hollandse Kampioenschappen. Ondanks code Oranje kwamen de spelers veilig en ongedeerd aan bij Taveri om met zijn allen te vertrekken. Eenmaal aangekomen bij het toernooi bleek dat de organisatie overhoop lag, wegens een grote hoeveelheid afmeldingen. Iets wat de hele dag te merken was, waardoor we uiteindelijk pas om 19:00 uur weer huiswaarts reden. Tevens leek de handmatig ingevoerde planning niet geheel onpartijdig gezien de grote hoeveelheid wedstrijden met twee spelers van dezelfde club. Afijn, na lekker ingespeeld te hebben, waren de spelers er klaar voor en de begeleiding (Matthias en Joeri) waren te spreken over de tafelindeling. Alles spelers zaten in dezelfde rij!

De dag begon met allemaal enkelpoules, waarbij de nummers 1 en 2 naar het hoofdtoernooi gaan en de nummers 3 en 4 naar het troosttoernooi. Sjaak en Finn hadden geluk met een speler minder in de poule, waardoor een hogere plaatsing sneller binnengehaald kon worden. Chris en Daan hadden minder geluk, want zij kwamen elkaar tegen. Net als Jochem en Job. Als we de balans aan het einde van poulefase opmaken zagen we dat een aantal spelers scherp gestart waren, waar anderen als diesels op gang moesten komen. Plaatsen hoofdtoernooi (met 3 te winnen prijzen per categorie) was het doel en dat is gelukt door: Geert (1e in de poule), Sjaak, Daan, Jochem, Finn (allen 2e in de poule). Het troosttoernooi werd gehaald door: Job (zonder Jochem was hij 2e , nu 4e), Chris (eveneens 2e geweest als Daan niet had gewonnen, nu 4e) en Elian (ook 4e in een sterke poule).

Om even de enkels te laten rusten werd er ook gedubbeld! Dit gebeurde in poules van 3, waarbij de nummer 1 doorging naar de knock-out fase. Het dubbel Job en Chris werd tweede op onderling resultaat na mooie wedstrijden. Zeker hun tweede partij! Elian dubbelde met een speler van een andere club en werd ook tweede. Het dubbeltoernooi was klaar voor deze dubbels. Hierbij moet gezegd worden dat het dubbel Geert-Sjaak Elian uitschakelde, waardoor zij wel verder gingen. Net als de combinatie Finn-Jochem die nog erg moesten wennen aan de speler naast hun. Ondanks dat en de extra dubbelregels kwamen ze steeds beter op stoom. Daan dubbelde ook met een onbekende wat een leuke mix opleverde. Met vooral slimme punten gingen ze door naar de volgende fase.

De rest van de dag werd er om en om een enkel/dubbel gespeeld. Om het makkelijk te houden vertel ik eerst over de enkels. In het Kadetten D troosttoernooi deden Job en Chris mee. Job verloor de in de kwartfinales na een spannende pot in vijven, waarna voor hem het toernooi ophield. Chris kwam in de finale! Na een bye in de kwartfinale en een goede overwinning in de halve finale. Helaas kon Chris in de finale niet de rust opbrengen om de beslissende punten te maken. Echter voor het eerst een finale en bij dit toernooi een mooie 2e plaats! Elian (spelend in het Pupillen D troosttoernooi) speelde de halve finale, maar trof een tegenstander die nu nog een maatje te groot is. In het hoofdtoernooi van de Kadetten D speelden Jochem, Finn en Daan. Finn en Jochem moesten de kwartfinale spelen die Daan mocht overslaan. Finn speelde een spannende partij, maar na een 2-0 achterstand werd de spanning te veel en verloor hij de wedstrijd. Jochem speelde zijn tegenstander helemaal zoek en kwam zo in de halve finale tegen Daan. Hoewel de 3-0 score voor Daan een ruime uitslag lijkt, was het een zeer spannende wedstrijd. Hiervoor mag echt een compliment gemaakt worden naar beide spelers! Daan kwam in de finale 2-0 voor, maar helaas mocht dit niet baten. Door wat kleine irritaties en een beetje pech werd het 2-2. In de laatste game bleek de tegenstander uiteindelijk beter met de spanning om te kunnen gaan. Toch een mooie 2e plaats! Als laatste hebben we nog het hoofdtoernooi Pupillen D met Sjaak en Geert. Tekenend voor de dag moesten ze gelijk in de kwartfinale tegen elkaar. De nieuwe teamgenoten gaven elkaar geen duimbreedte toe en voor elk punt werd gevochten. Geert kwam 2-0 voor, maar Sjaak vocht terug en maakte er 2-2 van. Een terechte winnaar viel niet aan te wijzen, want ze verdienden het allebei. Toch trok Geert aan het langste eind en hield het voor Sjaak op. In de halve finale van Geert kwam de tegenstander niet opdagen, waardoor hij direct de finale mocht spelen. Goed spelend en zo vast als een muur wist hij deze partij te winnen! Geert werd Zuid-Hollands Kampioen in zijn klasse!

Stiekem vraag ik me af wat er gebeurd was als Sjaak van Geert had gewonnen. In de tussentijd hebben ze samen gedubbeld. De halve finale was er een van het nieuwe jeugdteam Taveri 2 (Sjaak en Geert tegen Jochem en Finn). Het betekende eveneens de aanvalscombinatie Jochem en Finn tegen de controlerende muur van Geert en Sjaak. Hoewel de mooiste punten gemaakt werden door Jochem-Finn bleek de opgetrokken muur toch te hoog. Sjaak en Geert hielden de controle op de beslissende punten en wonnen verdiend. Ook in de finale bleek dit hun kracht en daarmee wonnen ze relatief makkelijk met 3-1. Sjaak en Geert zijn Zuid-Hollands kampioen dubbel in hun klasse! Daan haalde bij de dubbel de halve finale wat het eindstation bleek.

Al met al hebben alle jeugdspelers HBM/Taveri goed op de kaart gezet! Niet alleen met het vertoonde spel, maar ook met de randzaken eromheen. Geen gevloek of vroegtijdig het toernooi verlaten en netjes tellen bij partijen van de clubgenoten. Klinkt heel normaal, maar dat is het schijnbaar niet. Mijn complimenten aan alle spelers hiervoor. Ook Matthias en Joeri mogen bedankt worden voor de continue begeleiding de hele dag door. Hun inspanningen hebben zeker bijgedragen aan de goede resultaten.

Een foto volgt later, na de aanstaande vrijdagtraining.

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM