11 | 04 | 2021

verslag ZHK

Van onze verslaggevers Matthias en Joeri,

Zondag 8 januari was het zover, de Zuid-Hollandse kampioenschappen. Vanuit HBM/Taveri waren Joeri Welbers, Matthias van Dam en Stefan van de Burg vertegenwoordigd. Het toernooi bestond uit 2 delen: de enkelwedstrijden en de dubbelwedstrijden. Matthias en Stefan waren samen een dubbelteam, die om 09:30 uur direct moesten gaan dubbelen. Joeri werd willekeurig voor het dubbelen ingedeeld, maar begon met zijn enkelwedstrijden.

Matthias en Stefan begonnen de dubbelwedstrijden (2 in totaal) goed, maar redden het uiteindelijk niet (2x 2-3 verloren). Hiermee waren ze uitgeschakeld in het dubbeltoernooi, want alleen de nummer 1 ging door. Joeri zat in een sterke 4-mans enkelpoule, maar miste de killersmentaliteit die hij normaal gesproken heeft om van zijn tegenstanders te kunnen winnen. Hij werd uiteindelijk laatste in de poule, waardoor hij naar de troostronde ging. Volgens eigen zeggen had hij minstens 6 netballen per game mee, omdat hij geen bal goed raakte. Een totale offday. Bij de dubbel werd de winst gepakt, door een betere dubbelpartner (en een gunstige loting met maar 1 tegenstander).
Ook bij Matthias en Stefan ging het in de enkelwedstrijden niet zoals het moest gaan. Matthias ging bij de eerste 2 wedstrijden te lang met het spel van de tegenstander mee, waardoor de tegenstanders op hun beurt de punten konden maken. In de derde wedstijd stond Matthias 2-1 achter, maar (doordat hij gebruik maakte van de zwakke plek van de tegenstander) won hij uiteindelijk de wedstrijd met 2-3 (9-11). Hij werd daarmee verdienstelijk 3e in de poule. De beste 2 gingen door naar de hoofronde en de rest (dus ook Matthias) naar de troostronde. Ook Stefan werd derde in de poule. Ondanks gelijkwaardig niveau kon hij ook niet op de juiste momenten doordrukken.
Joeri begon de vervolgronde met een enkelwedstrijd in de 1/16e finale. Zijn tegenstander speelde met materiaal (lange noppen en een dwarrelrubber). Joeri die toch al een “mindere” dag had irriteerde zich tevens aan onsportief gedrag (dat valt dan altijd extra op), maar was gewoon zelf ver beneden zijn niveau. Hij verloor dan ook terecht. De kwartfinale dubbel (na een bye) ging ook kansloos verloren, want ditmaal liet ook zijn dubbelpartner verstek gaan. Eindscore Joeri: 1 dubbel winst, 5 enkels en een dubbel verloren. Stefan won zijn enkel in de vervolgronde met 3-1 en was door naar de kwartfinale. Matthias wist ook te winnen en bereikte eveneens de kwartfinale. Deze kwartfinale werd na een spannende wedstrijd met 3-2 verloren. Stefan wist de kwartfinale met 3-2 te winnen en vervolgens de halve finale met 3-1. Daarmee bereikte hij een finaleplek in de troostronde. In de finale trof hij een tegenstander waar hij in de poulefase van verloor. Uiteindelijk verloor hij de finale met 1-3 en werd hij verdienstelijk tweede.

 

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM