26 | 02 | 2021

Succes bij OZK

Van onze verslaggever Joeri,

Op zaterdag 7 mei vond de Open Zwijndrechtse kampioenschappen plaats. Met 7 speler waren we aanwezig om Taveri regionaal op de kaart te zetten.
Voor 6 van de 7 spelers tevens hun eerste toernooi, waardoor ze zich konden meten met tegenstanders binnen de regio. Het toernooi begon met een poulefase in eigen klasse.
Bij de poules vloog de laatste speler gelijk uit het toernooi en de rest ging door. De nummers 1 en 2 in het hoofdtoernooi en de rest in het troosttoernooi. Daarna was er sprak van een knock-out systeem vanaf de 8ste finales.

De poulefase was de eerste horde om te overleven. Ondanks dat het voor zoveel spelers allemaal nieuw was, hebben ze het allemaal gered! Deze zeer geslaagde pouleronde leverden nog twee bijzondere wedstrijden op, waarbij twee Taverianen tegen elkaar streden. Daan moest tegen Marc. Dit werd 3-0 voor Daan, maar hierbij moet aangegeven worden dat elk punt en game zeer spannend was. Jochem zag Geert aan de andere kant van de tafel. Jochem won, maar Geert verraste door een game te pakken!
De poule-uitslagen waren: Daan 2e (hoofdtoernooi), Timon 3e, Geert 3e, Sjaak 4e, Finn 4e, Jochem 4e en Marc 4e.

Bij het troosttoernooi was Taveri dusdanig sterk vertegenwoordigd dat we wederom twee wedstrijden hadden met twee Taverianen. Marc maakte geen fout tegen Finn en won de partij. Jochem schakelde Sjaak uit om door te gaan naar de kwartfinale. Timon speelde een zeer sterke partij en won met 3-0. Geert was moe gestreden van de poule en ging strijdend ten onder.
Met nog 3 spelers in de kwartfinale werd er hard gestreden. Marc en Timon moesten hun meerdere erkennen, al had Marc kunnen winnen. Jochem voelde zich zo goed dat hij met 3-0 door ging naar de halve finale. Deze won hij ook met 3-0! De finale werd even uitgesteld, zodat zijn vader snel kon komen. Toen de support aanwezig was (met zeer goede tips) trok Jochem zijn sterke spel door. Door wederom een 3-0 overwinning in de finale een terechte kampioen!!!!

Ondertussen zat Daan in het winnaarstoernooi. Echter hoefde hij geen achtste finale te spelen door zijn sterke plaatsing, waardoor hij lang moest wachten. Toen zijn kwartfinale eindelijk begon moest Daan, als een echte diesel, weer op gang komen. Gedurende de wedstrijd werd hij steeds beter met geweldige spinballen. Spannend, zoals een hoofdtoernooi verdient, won Daan zijn wedstrijd met 3-2. Gelijk door naar de halve finale! Daan begon zeer goed, maar het werd een slordige partij. Het wisselen van de service ging een paar keer mis en helaas vond de coach van de tegenpartij het nodig om zich de rest van de wedstrijd ermee te bemoeien. Dit tot grote irritatie bij Daan en iets minder bij zijn coach. Toch bewees Daan mentaal sterk te zijn door de partij alsnog met 3-2 winnend af te sluiten.
Na een korte pauze, met verkrampte voeten en tenen, mocht Daan zijn finale spelen. De finale was er een die alle kanten op kon gaan. Een paar punten voor, dan weer achter. Maar 4 foute services per game van beide kanten gaven aan dat er toch wel spanning op de wedstrijd zat. Na twee time-outs in de laatste 15 punten eindigde de wedstrijd in 3-2. Ook Daan mocht zich terecht kampioen noemen!

Met 2 kampioenen in gelederen (die overigens gesteund werden door alle aanwezige spelers), veel goede wedstrijden van alle spelers en de nodige zweetdruppels keerden de spelers huiswaarts. Als trotse en vermoeide coach (soms 4 wedstrijden tegelijk) kwam ik met een euforisch gevoel thuis. Bij deze wil ik alle spelers nogmaals bedanken voor hun goede inzet en steun aan elkaar!

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM