11 | 04 | 2021

Voorbeschouwing clubkampioenschappen senioren 2014 (1)

Van onze webmaster,

Aanstaande zaterdag worden de clubkampioenschappen van 2014 bij de senioren gehouden. De komende dagen zal er dagelijks een voorbeschouwing worden gepubliceerd. Allereerst maar ’s de 25 deelnemers:

Patrick, Bram en Robert (team 1)
John, Sami en Carlos (team 2)
Dennis en Laurens (team 3)
Ruud, Rutger, Ward en Peter (team 4)
Lorenzo en Ben (duo 1) en Ernst (duo 2)
René, Edwin, Nico, Leo, William en Rudi (recreanten)
Ricardo, Jeftha, Lars en Stefan (jeugd)

Een aantal leuke en minder leuke feitjes:

  • Er vindt geen geleide loting plaats dus je moet in theorie van iedereen winnen om clubkampioen te worden.
  • De halve finalisten bij het kersttoernooi van de jeugd hebben door dit resultaat een toegangsticket voor de clubkampioenschappen van de senioren gescoord.
  • De zaal is open om 13.00 uur, gestart wordt om 13.30 uur.
  • Na afloop wordt er Chinees gehaald.

Een aantal deelnemers stellen we vandaag voor:

Ernst
Ernst werd vorig jaar een-na-laatste en verwacht niet dat hij die positie dit jaar gaat verbeteren. Robert en Patrick ziet hij als finalisten en hij zet z’n geld op de oudste van de twee als het gaat om de titel. Voor Ernst zijn alle tegenstanders angstgegners dus het wordt voor hem een angstig toernooi. Tot slot heeft Ernst, die logischerwijs zijn zoon als beste junior terugziet, nog een tip: let tijdens de DAT van vanavond en op donderdag- en vrijdagavond hoe iedereen zich gedraagt.

Ward
Ward beleefde een teleurstellend seizoen met een winstpercentage van slechts 38%, werd vorig jaar teleurstellend 13e en is gebrand op een beter resultaat. Geloof in eigen kunnen is het credo van Ward en nu hij afgelopen zondag Zuid-Hollands kampioen is geworden in het dubbel (licentieklasse F), ziet hij zichzelf terug als de nummer 1 van aanstaande zaterdag. De finale wordt gespeeld tegen, hoe kan het ook anders, zijn maatje in het dubbelspel Laurens, tevens Wards angstgegner. Jeftha wordt door Ward getipt als de hoogst eindigende junior en Ward (wellicht niet geheel zeker van de eindoverwinning) vraagt zich af of hij ook met illegaal materiaal mag spelen.

Laurens
Laurens heeft met zijn sterke optreden in het begin van de najaarscompetitie een plek in team 3 verdiend. Dat zijn uiteindelijke winstpercentage op 48% uitkwam is te wijten aan een zwakke eindsprint. Vorig jaar eindigde Laurens keurig in het linkerrijtje als achtste, dit jaar ziet hij zichzelf terug op de 11e plaats. Laurens zet z’n geld op Ricardo als het gaat om de hoogst eindigende junior en hij voorspelt een finale tussen John en Patrick die laatstgenoemde zal winnen. De angstgegner van Laurens (Jan) doet dit jaar niet mee en hij verheugt zich al op de wedstrijd tegen René.

René
Na enkele jaren van blessureleed zien we René gelukkig weer regelmatig op de club. Ook René voorspelt een finale tussen John en Patrick en ook hij ziet Patrick uiteindelijk zegevieren. Zelf verwacht hij op de achtste plek uit te komen. Ricardo wordt volgens René de hoogst eindigende jeugdspeler en René vreest Carlos omdat hij nog nooit tegen hem heeft gespeeld. René hoopt op een poule met noppenhaters...

John
John heeft een redelijk seizoen achter de rug met een winstpercentage van 57% in het reguliere deel en een winstpercentage van 67% in de play-down. De grote vraag is natuurlijk hoe de geboorte van Olivia doorwerkt in zijn spel. Zelf is hij de laatste weken allerminst tevreden en hoopt dat dit toernooi kan bijdragen aan het op tijd in vorm komen; hij hoopt op een plekje bij de eerste vijf. John tipt Robert als winnaar die volgens hem van Patrick gaat winnen. Patrick is en blijft zijn grootste angstgegner omdat het aantal overwinningen tegen hem op één hand te tellen is. John werd overigens vorig jaar keurig derde. John heeft afgelopen vrijdag zijn forehandrubber kapot geslagen en hij vraagt zich of dit nog van invloed zal zijn (en uw webmaster vraagt zich af of John z’n batje door de batcontrole komt). Samen met hem verheugen we ons op de komst van Sabine en Olivia, al wordt door John betwijfeld of Olivia al Chinees gaat mee-eten. Ricardo gaat volgens John met de eer strijken als het gaat om best geklasseerde junior.

Lorenzo
Lorenzo werd afgelopen seizoen kampioen in de vierde klasse duo met een zeer indrukwekkend winstpercentage van 88%. Hij hoopt op een poule met Laurens, Stefan, Ricardo en Rutger omdat dat volgens hem spelers zijn met hetzelfde niveau. Lorenzo ziet John en Patrick in de finale komen en laatstgenoemde winnen. Ricardo eindigt volgens hem als hoogste junior en voor zich zelf heeft hij plekje 13 gereserveerd. Lorenzo heeft zeer recent nieuwe rubbers geplakt en moet daar naar eigen zeggen ‘nog aan werken’. Dan is het te hopen dat Lorenzo z’n angstgegner Patrick ontloopt. Lorenzo weigerde een reden te noemen en dat beschouwen dat maar als een stukje onvervalste psychologische oorlogsvoering. Verstandig, Lorenzo!

Wordt vervolgd.

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM