11 | 04 | 2021

De Kikker

Van onze verslaggever Bart,

Weer een wedstrijd gespeeld. Daar waar vrijwel iedereen ruim anderhalve week zijn of haar laatste wedstrijd speelde, was het voor team drie de op een na laatste wedstrijd. Hoe dit allemaal zo gelopen is kun je beter aan Laurens vragen, als hij tenminste nog zin heeft er over te praten.

Het was weer de vertrouwde uitslag, voor de wedstrijdgegevens zie het algemene stuk op de website. Van groter belang is de kikker! Jawel, dit leuke beestje is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp in het team.

Dieren zijn altijd geinig om over te schrijven, maar voordat de kikker aan bod komt, eerst een klein verhaaltje over een (St)aap. Jaap heeft zo’n twee weken geleden namelijk een nieuwe sport heeft ontdekt: klimmen. Wat wil het geval, toen Jaap, vooral bekend als voetballer, pingponger en turner (uitvinder van “de Stad”) zijn voordeur wilde openen, maar hij deze niet open kreeg, bedacht hij dat hij toch wel erg graag zijn huis van binnen wilde bekijken.

Geen nood, want overbuurman Edwin was thuis. Gewapend met trapleer en Edwin zelf toog Jaap naar het achterpad van zijn huis met het doel via de achterdeur het huis binnen te geraken. Aangekomen bij de achtertuin werd de trapleer uitgeklapt en tegen de schuur gezet welke de afscheiding vormt tot de tuin. De vraag was natuurlijk wie van de twee atleten de trapleer zou bestijgen, het dak over zou lopen en aan de andere kant van de schuur weer op de grond zou belanden.

Uiteraard klom Jaap zelf het dak op, terwijl Edwin in de gaten hield of de buurtbewoners de politie niet belden, omdat er een inbreker actief zou zijn. Toen Jaap op het dak stond, werd de ladder aangereikt door Edwin en deze werd vervolgens door Jaap aan de andere zijde van de schuur geplaatst, zodat hij op zijn gemakje weer naar beneden kon klauteren.

Gelukkig ging de achterdeur soepel open en konden de twee kornuiten daarna rustig binnen nagenieten met een drankje. Uiteraard moest ook de oorzaak van het ongemak nog onderzocht worden, maar dit was voor Jaap natuurlijk geen enkel probleem: een stukje sleutel was in de cilinder blijven hangen, waardoor de sleutel niet meer omgedraaid kon worden. Ondertussen is de cilinder vervangen en kan de oudste van de Steden weer wat makkelijker zijn huis in en uit dan op deze bewuste middag. Mooie combinatie ook, die Steden: een bultrug en een aap!

Op naar het volgende dier, de kikker. Al weken krijgt met name Bart de shuttle wagentjes waar Bram doordeweeks druk mee in de weer is niet uit zijn hoofd. Nog nooit heeft Bart deze karretjes in het echt zien rijden, maar de fascinatie is er niet minder om.

Waar gaat het over? Tussen metro- en busstation Kralingse Zoom en Rivium rijden hele blije wagentjes die een lijndienst onderhouden. Zonder chauffeur, zoals dat ook op bepaalde metrolijnen in steden als Londen, Parijs en Kopenhagen gebeurt. De wagentjes van Bram rijden echter niet op rails, maar op asfalt, wat alles natuurlijk veel interessanter maakt.

 

Onder het busstation schijnt een kantoortje te zitten waar Bram druk bezig is de wagentjes in het gareel te houden, zodat iedereen er veilig gebruik van kan maken. Nu wil het geval dat Dennis dagelijks present is op station Kralingse Zoom om de metro naar zijn werk te pakken. Eerst arriveerde hij er per bus, maar sinds er een gigantische parkeergarage geopend is, rijdt ie met zijn eigen auto (of de Helmamobiel, dat is eigenlijk onbekend) naar de Kralingse Zoom. Je schijnt dan met je openbaar vervoer kaartje gratis te kunnen parkeren.

Dennis is zodoende ook in de ban van de wagentjes geraakt en al snel kwam het idee om een keer bij Bram op bezoek te gaan. Tijdens de doldwaze ritten naar de verschillende verenigingen waar we dit seizoen op bezoek mochten gaan, had Bram al eens verteld over het alarmsysteem van de vrolijke wagentjes. Wanneer er iets gebeurt dat niet volgens plan is, wordt Bram hierop geattendeerd door een geluid: kwak kwak!

Toen we dit hoorden, werden we helemaal wild en wilden we dit met eigen oren horen. Een aantal weken geleden had Bart de primeur tijdens een zoals altijd amusant telefoongesprek met Bram. Ineens kwaakte de kikker, genieten geblazen! Alleen niet voor Bram, want het betekent dat hij in actie moet komen om alles niet in de soep te laten lopen.

Voorafgaand aan de volgende wedstrijd werd de kikker uitgebreid besproken. Het is puur onheil voor Bram, vooral als hij meer dan één keer achter elkaar gaat kwaken. Dan is het echt een zooitje op het traject en kan Bram puin gaan ruimen. Tevens hoort hij de kikker zo vaak, dat hij er geregeld ’s nachts van wakker wordt.

Dennis was nu helemaal geïnspireerd en nog dezelfde week stond hij bij Bram voor de deur. Alles weet hij nu van de wagentjes, maar waar hij werkelijk voor kwam was natuurlijk de kikker. En hij had geluk: menigmaal kwaakte het grappige beestje alsof het een lieve lust was. Helaas betekende het wel het einde van het gezellige samenzijn – als het groene beestje meerdere keren achter elkaar geluid maakt, loopt het zoals eerder vermeld echt in het honderd. Hoe dan ook, de missie was geslaagd!

Tegenwoordig wordt op de team groeps-app zelfs meegedeeld of de stoep voor het kantoortje is schoon geveegd en of Bram een nacht niet wakker is geworden van de kikker. Het enige probleem is wel dat Edwin dit seizoen zelden meereist naar uitwedstrijden, zodat het hele verhaal aan hem voorbij gegaan is. Vol ongeduld en afgelopen vrijdag zelfs lichtelijk agressief heeft hij weken op de uitleg gewacht, die nu gelukkig zwart op wit staat.

Met veel plezier en een gerust hart laat ik dan ook tot slot Edwin het laatste verslag schrijven, waarin de ontknoping van het seizoen zal worden aangehaald alsmede hopelijk veel andere ongein!

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM