11 | 04 | 2021

Verslag team 3

Van onze verslaggever Edwin,

Nooit meer linksaf!
Beste lezer, ofschoon dit verslag een “dubbel” is, zullen we omwille van het lezen van interessantere proza maar puntig blijven. Niet? Voor de ontmoeting met Avanti 5 stuurde het navigatiesysteem ons voorbij de van Brienenoordbrug linksaf de A13 op om bij Hazerswoude te geraken.  Neem van ons aan dat je dat beter NIET doet! We konden gelukkig ter hoogte van de dierentuin nog kiezen voor een alternatieve route, hetgeen ons slechts in totaal de vertraging van een luttele 3 kwartier opleverde, zodat om 20.45 uur de 1e wedstrijd van onze ontmoeting aanving. De sympathieke Bart (ik doel hier zonder dubbele bodem op de tegenstander), Ron en Olaf bleken echter al snel een maatje te groot. Serveren, retourneren, plaatsing, variatie. In alles waren de gastheren ons de baas. Zelfs een zieke Ron sloeg met schijnbaar gemak richting elke uiterste hoek of rand op tafel. Bescheiden maakte het wel. Eenzaam voelde het allerminst. John, Marco en Sami waren tegen een hoger team te gast op de tafel naast ons. Hoewel ze al enkele partijen op streek waren, haalden we hen moeiteloos in. We kwamen later aan en waren toch eerder weg. Het opdraven tegen Avanti 5 zou bijna ieders tijdverkwisting zijn geweest, ware het niet dat we dan in de auto geen schik hadden gehad om de capriolen van twee bedrijfspolo’s die om beurten en uiteindelijk gezamenlijk de vluchtstrook tot hoofdrijbaan verkozen en gebruikten. Edwin, die “Blik op de weg” en “Wegmisbruikers” tot zijn favoriete beeldbuisuitzendingen rekent, had de boefjes graag ter plekke met optische en geluidsignalen klemgereden. Maar goed, we hadden andere zaken aan het hoofd. Zoals de hockeyvelden bij Berkel en Rodenrijs (of iedere andere willekeurige plaats in Zuid Holland, waar Bart blindelings en op twee wielen met 36,3 km/uur de plaatselijke fauna tracht te ontwijken), welke circa 5 minuten fietsen van Barts netelige onderkomen verwijderd zijn. We hadden er toen inmiddels al wel 43 minuten reistijd en 13 bochten naar rechts opzitten. Volgens de mobiele routeplanner bleef de beoogde locatie een half uur van ons verwijderd, wat we ook deden. Uiteindelijke kwamen we er natuurlijk. Je kunt Dennis een hele poos bezig houden, maar nooit totaal van zijn doel afhouden. Een kwaliteit, die hem menig 5-gamer en doorgaans de winst oplevert. Olaf Stolwijk was niet alleen met afstand de jongste speler; hij was met straatlengtes voorsprong ook de meest begenadigde speler. Hij liet elk denkbaar stuk gereedschap zien om in de landelijke seniorencompetitie zijn opwachting te maken. Techniek uit het boekje, veerkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit. Ja, het was genieten in Hazerswoude. O ja, Rutger, de frisdrank werd in een zeer bekend formaat glas van de Zweedse inbusgigant geschonken. Onze penningmeester had er Dagobert Duck-iaanse visioenen bij gekregen; wij slechts dorst.

Tegen Papendrecht brachten we het er een week later aanmerkelijk beter van af. Dat mocht ook wel, want na de - ingecalculeerde - verliespartijen van de week ervoor konden we een fatsoenlijk resultaat prima gebruiken. En met 7 - 3 kwam dat resultaat er ook. Bram, Dennis en Edwin wonnen elk 2 partijen. De één wat makkelijker dan de ander, maar niet minder knap. Bram en Dennis voegden er nog een nuttig punt uit het fatsoenlijk gespeelde dubbelspel aan toe. Volgende week zien we de heren uit Papendrecht nog eens i.v.m. de verplaatste wedstrijd uit ronde 1. Eric voorspelde plaats te zullen maken voor kopman Johan Snoep. We zijn maar vast gewaarschuwd. Vooralsnog staat Xerxes 2 op de 4e plaats. Mmm… dat zouden wij ook wel willen.

N.B.  Bart, maak jij a.s. dinsdag a.u.b. een “bledje”? De gehaktballen bleken ver over de datum. Vraag maar aan Robert. Ook met mosterd waren ze goed voor degradatie.

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM