11 | 04 | 2021

Clubkampioenschappen voor de jeugd 2017

Van onze verslaggever Stefan,

Zaterdag 11 november was het zo ver. De clubkampioenschappen voor de jeugd werden, later dan normaal, op een zaterdagmiddag gespeeld. Veertien man speelden voor het clubkampioenschap. Rowan, Daan, Geert, Finn, Elian, Luuk, Gert, Jochem, Sjaak en Chris van de vrijdag. Van de donderdag waren Gert-Jan, Tigo, Florian en Jonathan van de partij.

Het toernooi bestond uit twee fasen: een poulefase, waarin in 2 poules van 7 werd gespeeld om 8 tickets voor het hoofdtoernooi, (de overige 6 spelers gingen door in de troostronde) en een knock-out fase. Hoe hoger je in de poule eindigde, hoe meer voordeel je had in de vervolgronde. Ook na uitschakeling in de knock-out fase zou er nog doorgespeeld worden. Elke speler zou dus aan het eind van het toernooi een plekje hebben op de ranglijst. De eerste poule werd verrassend door Geert van team 2 gewonnen, terwijl er twee spelers van team 1 in dezelfde poule waren ingedeeld. Erg knap gedaan dus. In de tweede poule werd Luuk, minder verrassend, de poulewinnaar.

In de troostronde kwamen de mannen van de donderdag uit, tegen Chris en Elian van de vrijdag. Uiteindelijk kwamen de jongens van de vrijdag ook in de finale van de troostronde en hierbij trok Elian aan het langste eind. Hij pakte de aanmoedigingsprijs.
In de halve finales van het hoofdtoernooi kwamen Luuk, Rowan, Geert en Jochem terecht. Uiteindelijk werd dit in de finale een onderonsje tussen Luuk en Rowan en in de kleine finale tussen Geert en Jochem. Jochem won de kleine finale en was tevreden. Geert was na poulewinst met plek 4 niet tevreden. In de finale lukte het Rowan op voorsprong te komen en het leek erop dat hij Luuk, clubkampioen van vorig jaar, van de troon zou stoten. Luuk kwam echter terug en na een spannende strijd had Luuk toch zijn clubkampioenschap geprolongeerd.

Na het toernooi is bijna iedereen gebleven voor een patatje en een snack en was het toernooi waar ieder zo lang op had gewacht voorbij.

Jeugd en begeleiding... Bedankt voor de inzet!

kampioenen

Van links naar rechts: Elian, Jochem, Rowan, Luuk

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM