11 | 04 | 2021

3-3 is geen fijne tussenstand

Van onze verslaggever Robert

Afgelopen zaterdag een uitwedstrijd naar Nijkerk. Moet op zich geen probleem zijn maar het aanvangstijdstip (16.30 uur) maakt een fatsoenlijke voorbereiding onmogelijk. Een uitgebreide aangeklede lunch zorg ervoor dat je veel te vroeg in Nijkerk bent en na afloop zullen weinig restaurants nog een kok in de keuken hebben. Geen voorbereiding dus, en een vertrek uit Ridderkerk om 14.30 uur. Zelfs de coach was op tijd, maar zijn voorstel tot een gewijzigde opstelling werd door Patrick, Bram en Robert direct van de hand gewezen. De taak van Rutger zou zich deze keer beperken tot drank halen. En zelfs dat ging helaas niet foutloos.

Aangekomen in Nijkerk deed de zaal het voorhoofd van Robert licht fronsen. Weinig ruimte achter de tafel, verlaagd plafond aan één zijde, een gigantisch stroeve vloer, trage tafels, kortom een ideale plek voor een avondje knallen. Robert had er zin in! Om Patrick niet alle ruimte voor smoezen en zielige verhalen te geven werden de omstandigheden volstrekt doodgezwegen. Bij het inspelen werden de ballen naar Patrick net iets mooier aangegeven zodat hij enkele wereldballen kon slaan. En jawel, ook Patrick had er zin in.

Patrick mocht beginnen tegen Ian de Graaf. Volgens de site van Rega was Ian de man in vorm. En dat klopte wel. Ian had een zeer mooie en effectieve aanval, hetgeen resulteerde in een 2-0 voorsprong. Patrick was echter onze man in vorm (zo hadden we hem verteld). En jawel, het werkte. Patrick won twee games op rij en was in de vijfde game zeer gewaagd aan Ian, tot 9-9 dan. Ian serveerde twee keer onhoudbaar en Patrick droop af. In zijn overige enkelpartijen was Patrick onherkenbaar. Geen game werd er meer gewonnen, een (negatieve) hat-trick voor Patrick.

In de tweede partij van de dag mocht Robert Willem van ’t Veld bestrijden. En een strijd werd het. De eerste twee games gingen gelijk op waarbij Robert op het einde een succesvolle versnelling plaatste. Willem paste z’n spel iets aan en won vrij eenvoudig de volgende twee games. Ook hier moest de vijfde game de beslissing brengen. De messen werden geslepen, de loopgraven nog wat verder uitgediept, de oorlogskleuren opgeschilderd. Een prachtige partij ontspon zich in deze vijfde game. De neutrale, argeloze of onwetende toeschouwer had de indruk kunnen krijgen dat de partij onplezierig ontspoorde, niets was minder waar. Willem en Robert gingen beiden tot het uiterste, met slechts één verschil: Robert maakte 16 punten in deze game en Willem kwam niet verder dan 14 punten. Na deze partij vielen de strijders in elkaar armen en een zucht van verlichting ging door de zaal. Geen gemat maar geknuffel!

Bram pakte in zijn partij tegen Robin Luijer brutaal de eerste game met 11-9 maar was in de games daarna kansloos met 11-2 en 11-5. Toch wist ook Bram een vijfde game af te dwingen maar daarin was Robin duidelijk sterker. Robin en Ian hadden er alle vertrouwen in dat hun sterke dubbel voor een punt zou zorgen, ze hadden immers slechts nipt van De Sprint verloren maar tegen Robert en Patrick waren ze drie games redelijk kansloos. Met name de weergaloze blokballen van Patrick maakten het verschil. Maar goed, Patrick kon deze lijn tegen Willem niet voortzetten zodat het aan Bram was om opnieuw een 3-3 tussenstand op het bord te zetten. Het enige probleem was dat dit moest gaan gebeuren tegen de sterke Ian. En Bram kon wel aanklampen maar meer dan 6 punten in de eerste game zaten er niet in. Bram besloot vervolgens om iets meer te variëren met zijn positie achter de tafel. Iets naar voren bij z’n eigen aanval, iets naar achteren om meer tijd te hebben bij het opvangen van de aanval van Ian. En jawel, het werkte. De tweede game was redelijk ruim met 7-11, de derde en vierde game gingen allebei naar Bram met 13-15.

En wat niet voorzien was, gebeurde dus weer: voor de vijfde achtereenvolgende keer een tussenstand van 3-3. Werd in de eerste wedstrijd gelijk gespeeld en in de twee wedstrijd met 7-3 gewonnen. Nu werd, voor de derde keer achter elkaar, de wedstrijd met 7-3 verloren. Een belangrijk verschil met vorige week was dat er nu maar drie in plaats van vier partijen in drie games werden verloren.

Het wordt dus tijd voor maatregelen. De coach lijkt het niet te weten, de spelers ook niet. Tijdens de laatste wedstrijd van Robert, tegen Ian, werd nog koortsachtig maar tevergeefs geprobeerd het telefoonnummer van een Ted Troost-achtig type te achterhalen (zie foto). Gelukkig is er nu een vrije week zodat we ons kunnen focussen op de komende wedstrijd: uit tegen De Sprint. We zagen dat Dennis Blok z’n hoogtepunt van dit seizoen (winst in de uitwedstrijd tegen Van Herwaarden op Erwin Andriessen!) al heeft gehad dus dit zou wederom drie punten moeten kunnen opleveren. Het kan nog een heet en onrustig najaar worden...

AH sponsoractie

Van onze voorzitter,

Beste Taverianen,
 
Albert Heijn biedt ons een unieke kans om de clubkas op een laagdrempelige manier te spekken! Daarom heeft het bestuur zich ingeschreven voor de Albert Heijn sponsoractie. Om hier voor onze vereniging het maximale uit te halen, vragen we jullie om familie, vrienden en kennissen en verder een ieder die Taveri wil supporten, te motiveren om hun boodschappen (tijdelijk) te halen bij de twee hieronder genoemde filialen van Albert Heijn in Ridderkerk. De opbrengst zullen we zeer nuttig besteden. Het verdiende geld zullen we namelijk investeren in het opknappen van de bar (en de kantine). De koelkasten zijn bijvoorbeeld hard aan vervanging toe. Ook de bar verdient een nieuwe, frisse uitstraling. Helpen jullie actief mee om deze wens te realiseren? Hoe meer geld, des te meer we uiteraard kunnen besteden. Deze kans mogen we als kleine vereniging niet aan ons voorbij laten gaan! Het is voor jou een uitgelezen mogelijkheid om ook op deze manier als actief lid een bijdrage te leveren aan het welzijn van Taveri!
 
Wat houdt de sponsoractie in?
Als je in de periode van zaterdag 7 november tot en met zaterdag 12 december je boodschappen haalt in de filialen van Albert Heijn Dillenburgplein of Albert Heijn Ridderhof dan verdien je voor elke € 15,- aan gekochte boodschappen één sponsormunt. Met dezelfde munt maak je ook nog eens dagelijks kans op een prijs ter waarde van € 20,- aan boodschappen. De munten zijn tot het einde van het jaar in te wisselen.
 
Wat vragen we van je?
Omdat je Taveri natuurlijk een warm hart toedraagt, haal je om te beginnen je boodschappen in de genoemde periode alleen bij deze twee Albert Heijn filialen. Daarnaast mobiliseer je je privé netwerk om hetzelfde te doen. Je kunt deze mail bijvoorbeeld doorsturen. De waarde van de sponsormunten kan worden verzilverd door naar de Facebook pagina van een van de genoemde Albert Heijn filialen te gaan en vervolgens voor de donatie te kiezen voor sportvereniging Taveri. De waarde van iedere munt varieert van € 0,20 cent tot € 20,-. Niet verzilverde munten zijn uiteraard niets waard. Zorg er dus voor dat je ze verzilvert. Vind je dat te veel moeite, dan kun je de munten ook inleveren bij een van de bestuursleden. Rutger en ik hebben bij de kick off van deze sponsoractie al alle 35 te verdienen munten verzameld. Een vliegende start die een uitstekend vervolg verdient!
 
Het zou voor de vereniging geweldig zijn als we deze sponsoractie door jouw inzet en enthousiasme tot een groot succes kunnen maken.

Avondje bardienst

Van barrrman Rrruud,

Tja, wat valt er te melden als je barman bent op de vrijdagavond bij Taveri? Nou, eigenlijk niet veel. Maar het doorbreekt de keten van verslagen van Robert op de site, dus vooruit maar.

Aangezien Ward het voornemen had om een hattrick te scoren in een uitwedstrijd, mocht ik met hem de bardienst ruilen. Dus bij binnenkomst eerst maar eens beginnen met de koffiepot. Vervolgens de koelkast inspecteren en erachter komen dan de aangeprezen drankjes op ons prijzenbord niet in dezelfde mate in de koelkast aanwezig zijn. En dus viel mijn plan, om een record omzet te draaien, in duigen. Ik heb wel de laatste twee dubbelfris kunnen slijten en de Spa Rood was op. Er stonden 6 lege krakken bier en fris opgestapeld, inmiddels heeft Rutger deze geactiveerd op de balans onder het kopje rembours.

Afijn, na het vullen van de koelkast dwarrelde de geur van vers gezette koffie door de kantine, en dus stroomde het publiek toe. En het publiek was rijkelijk aanwezig. De jeugd was inmiddels vertrokken. Die groep spelers was behoorlijk klein, waarschijnlijk door de herfstvakantie. En dus moesten de senioren hun spierballen laten zien en een paar tafels opzetten. In een zucht stond de zaal vol met tafels.

Na hun eerste balwisselingen kwamen Rinie en Ruud binnen. Ik wist alleen nog niet dat Ruud Ruud heet. En dan krijg je een leuk gesprek;

Ruud: ‘Mag ik een Cola en een Fanta?’
Ruud: ‘Op wiens naam mag ik die opschrijven?’
Ruud: ‘Ruud.’
Ruud: ‘Oh, hoi ik Ruud ik heet ook Ruud.’ Handje schudden
Ruud: ‘Ja, dat wist ik al Ruud.’
Ruud: ‘Een Cola en een Fanta, alsjeblieft Ruud.’
Ruud: ‘Dankjewel Ruud.’
Ruud: ‘He Ruud, wist je dat wij ook een Rudi hebben?’
Ruud: ‘Ja Ruud, dat wist ik al.’
Ruud: ‘Het moet niet gekker worden Ruud.’
Ruud: ‘Zeg dat wel Ruud.’
Ruud: ‘Mijn doopnaam is Rudolf, en mij roepnaam Rudy, met een y.’
Ruud: ‘Oh, de mijne Rudi met een i.’
Ruud: ‘Grappig.’
Ruud: ‘Nou, proost Ruud.’
Ruud: ‘Proost!’

Gelukkig was Sander ook aanwezig en mocht ik zijn jolige spel aanschouwen. Zijn bewegingen zijn nog net zo lang als weleer. John wist eindelijk Jaap te strikken voor wat kluswerk is zijn nieuwe huis. Patrick vertelde dat het goed met hem gaat. Marco toonde een plaatje van de nieuwe Volvo V60. Rutger was wat in mineur, maar dat komt zeer zeker goed. William was bloedfanatiek, zoals altijd. En meer heb ik niet kunnen onthouden. Edwin werd via de WhatsApp benaderd en kwam met dochterlief aanstuiven om een boodschappenlijstje te maken. Dus deze week is de koelkast weer vol.

Aan het einde van de bar shift had ik alle namen van de aanwezigen op mijn barlijst staat en mocht er afgerekend worden. De omzet was ongeveer €55. Niet slecht zo vlak voor de vakantie. Rutger, Edwin heeft de kratten meegenomen. Ze mogen weer van de balans af.

Tot zover mijn bardienst. Kijken naar het Nederlands elftal is spannender.

Als het allemaal niet bepaald naar wens gaat op tafeltennisgebied

Van onze verslaggever Bart,

Na vorige week de scheidsrechter in de vorm van Graaf Tel in het zonnetje te hebben gezet, is het deze week de beurt aan de volgende toepasselijke muppet:

 

 

 

Bericht van John

Beste Taverianen,

Zoals jullie eerder gehoord hebben via Ruud heb ik op 14 november jongstleden een zeer ernstig motorongeluk ondergaan. Ik was onderweg van het werk naar huis en op een viaduct vlakbij mijn werk ben ik geschept door een spookrijder. Omdat ik de auto niet aan heb zien komen was de impact behoorlijk hard en heb ik daarbij mijn bovenbeen, onderbeen en onderkaak gebroken. In het ziekenhuis hebben ze er alles aan gedaan om mijn onderbeen te behouden want deze was er behoorlijk slecht aan toe. Na zes operaties in het ziekenhuis en een opname van ongeveer 8 weken ben ik begin januari weer naar huis gegaan.

Op dit moment ben ik thuis aan het herstellen van het ongeluk, maar ik heb op dit moment nog een open wond aan mijn onderbeen. Bovendien mag ik mijn rechterbeen helemaal niet belasten de komende zes tot negen maanden. Daarna zullen de doktoren gaan kijken of het herstel goed genoeg is om weer langzaam te leren lopen en dat is op dit moment zeer onzeker. Het doet me pijn dat ik (onder andere) mijn favoriete sport niet kan beoefenen het komende jaar, maar daar kunnen we helemaal niks aan veranderen. Laten we hopen dat de toekomst gunstig gezind is.

Tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis heb ik van velen van jullie persoonlijke berichten, telefoontjes en kaartjes ontvangen. Mijn dank daarvoor is groot en het heeft me goed gedaan dat er zoveel mensen waren bij wie ik in gedachten was. Ik zal regelmatig mijn gezicht laten zien op de club en ik hoop jullie dan ook weer te kunnen zien en hopelijk is er dan tijd om rustig bij te praten. Ik ben de komende tijd thuis omdat ik nog niet mag werken dus als iemand bij mij thuis langs wil komen is dat ook zeker mogelijk.

Nogmaals, dank voor jullie steun.

Groet,

John

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM