23 | 06 | 2021

Corona-protocol gewijzigd

Van onze verslaggever John van der Toorn,

Per 1 december 2020  is het nieuwe corona-protocol van HBM/Taveri is werking getreden. De tekst is hieronder integraal opgenomen. Voor vragen ben ik beschikbaar.

HBM Taveri – Corona protocol (versie 1 december 2020)

Geldigheid
De hierna genoemde maatregelen gelden vanaf 1 december 2020. Op dit moment is er geen einddatum bekend.

Aankomst bij Taveri
Bij binnenkomst is een ieder verplicht om via de kantine naar de zaal te gaan. Bij het betreden van het gebouw dient een ieder een mondkapje te dragen. Dit mondkapje dient gedragen te worden tijdens het verplaatsen door het gebouw, tijdens het spelen mag het mondkapje afgedaan worden.

Aan alle leden wordt gevraagd niet naar de vereniging te komen indien een van de onderstaande vragen met “ja” wordt beantwoord (de zogenoemde gezondheidscheck):
1. Heeft u de afgelopen 24 uur last gehad van de volgende klachten?
• Verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
• Hoest
• Benauwdheid
• Verhoging (tot 38 graden Celsius)
• Koorts (boven 38 graden Celsius)
• Reuk- en/of smaakverlies
2. Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts?
3. Heeft u op dit moment een huisgenoot met benauwdheidsklachten?
4. Heeft u het coronavirus gehad? Zo ja, is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld met een test?
5. Heeft u een huisgenoot / gezinslid met het coronavirus? En zo ja, heeft u in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
6. Bent u in quarantaine omdat u:
• Direct contact had met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
• Korter dan 14 dagen geleden uit een land/regio met code oranje of rood kwam?

Bij binnenkomst moeten de handen met desinfectiemiddel in de kantine worden gedesinfecteerd en moet men zich aanmelden bij degene die de desbetreffende avond toezicht houdt. De toezichthouder registreert wie er die ochtend/avond aanwezig is op een apart document welke een wettelijke bewaartermijn heeft.

Gasten (niet-leden) worden verzocht eerst dit protocol door te lezen voor de accommodatie te betreden. Dit protocol is te vinden bij de registratielijst.

Omkleden
Er wordt aan de leden gevraagd de sportkleding reeds thuis aan te trekken. De kleedkamers en douches zijn dicht en mogen niet gebruikt worden.

Toiletten en Douches
De toiletten worden bij voorkeur niet gebruikt. Bij heel hoge nood moet je hierna de toiletbril, de kraan en deurknop ontsmetten met ontsmettingsmiddel dat op het toilet aanwezig is.
Er kan geen gebruik gemaakt worden van de douches, deze zijn gesloten.

Tassen
De sporttassen worden tijdens het spelen onder de speeltafel gezet en na het spelen worden de sporttassen geplaatst onder de stoel waar men op zit. Deze stoelen staan in de zaal.


Zaal
Voordat de senioren gaan spelen zal de afgesproken indeling van de zaal klaar gezet worden door de eerste leden die aanwezig zijn. In bijgevoegde tekening is te zien wat deze afgesproken indeling is. Hierin staan maximaal 5 tafels opgesteld. Hiermee wordt een speelveld breedte van 4m gegarandeerd, wat ook het advies is van de NTTB. Er zal ook plek zijn voor 5 stoelen in een gebied van 2m breedte. Verder staat elke stoel minimaal 1,5m bij elkaar vandaan. In totaal is er dus plek voor 10 spelers en 5 wachtenden/toeschouwers. Spelers en toeschouwers blijven te allen tijde in eigen speelgebied of op de vooraf bestemde zitplaatsen.

Er is een systeem opgezet om een speelplek te reserveren. Op de maandag- of dinsdagavond van de desbetreffende week zal naar alle leden gecommuniceerd worden hoeveel plekken er beschikbaar zijn voor recreanten, ivm competitiespelende leden. Het aanmelden hiervoor gaat bij voorkeur via WhatsApp bij John van der Toorn (06-41390308), of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De toezichthouder, in overleg met John van der Toorn, is verantwoordelijk om te zorgen dat de maximale capaciteit niet wordt overschreden in de zaal.

Tussen 2 tafels moet te allen tijde een afscheiding worden geplaatst. Hierdoor lopen spelers niet over naar andere tafels en blijven de speelballen zo veel mogelijk bij de betreffende tafel. Ook wordt een afscheiding geplaatst tussen het wachtgebied en de tafels. Er zullen geen afscheiding geplaatst worden voor en achter de tafels.

Na het spelen, worden alle spelers verzocht om de betreffende tafel te desinfecteren. Schoonmaakmiddelen worden hiervoor klaar gezet in de zaal.

Voor de jeugd geldt deze zaalindeling niet. Jeugdtrainers zijn vrij om te kiezen welke indeling het handigst is.

Verder moeten er meerdere ramen open gezet worden om maximale ventilatie te realiseren.

Kantine
De kantine zal enkel gebruikt worden voor de registratie van de aanwezigheid. Men mag ook niet plaatnemen in de kantine.

Vertrek bij Taveri
Bij vertrek moet men zich afmelden bij de toezichthouder en de accommodatie moet via de kleedkamer verlaten worden.

Heet van de naald

01.12: Corona-protocol recent vernieuwd
02.12: vernieuwing inhoud website onderweg

Bardiensten

Zolang de bar gesloten is, zijn er geen bardiensten...

Webmaster

webmastert

Hoofdsponsor

HBM