02 | 12 | 2022
Hoofdmenu
Competitie
Deelnemers DAT 20130903

Ernst
Robert
Ward
William
Sami
Remco
Leendert-Jan
Gert-Jan
John
Edwin


update: 28 augustus 2013, 14:05 uur

Bijna weer geopend

Van onze webmaster,

 

De zaal gaat bijna weer open, de mail van onze secretaris hierover wordt weldra verstuurd.

Om de tijd te doden alvast een foto van de mooie kleuren van de zaal. Let op: deze foto is van afgelopen vrijdag en de lijnen waren toen nog niet op de vloer aangebracht. Benieuwd naar het resultaat? Wij ook!

zaal

Clubkampioenschappen jeugd 2013

Van onze verslaggever Edwin,

Zaterdag 22 juni 2013. Voor de meeste mensen misschien een gewone zaterdag. Niet voor de jeugdleden van Taveri. De donderdag- en vrijdagjeugd maakte zich klaar voor de jaarlijkse clubkampioenschappen. Maar niet alleen de jeugd. Achter de schermen zorgde een aantal senioren ervoor dat de dag voor de jeugd een feestje ging worden. Zo zaten Jaap en Edwin ’s morgens al om 08.30 uur aan de koffie omdat ze om 9 uur bij de Makro de eerste klant wilde zijn. De nodige boodschappen werden gehaald. Wie Facebook in de gaten hield, zag ook dat Ernst en Patrick al ruim voor aanvangstijd van het toernooi onderweg waren naar de zaal. Zo ook Laurens en John, die de leiding hadden over het toernooi. Hoewel John al veel meer ervaring heeft met het leiden van toernooien, was te zien dat ook Laurens hier steeds meer in is gegroeid en met gemak het overzicht over het evenement behield. (Goed zo, “Lau”) Daarnaast waren Dennis en Robert onopvallend maar nuttig aanwezig voor toezicht en hand- en spandiensten. Een wedstrijd tellen, spullen verplaatsen, een aanmoediging, hier en daar wat opruimen, er is altijd wat te doen.
Hoeveel zin de spelers in hun toernooi hadden, werd snel duidelijk. Om 12.30 uur ging de zaal open om een alvast wat in te kunnen spelen. Om 12.35 waren alle 8 tafels al bezet. Het kan maar duidelijk zijn. Maar niet alleen de spelers kwamen massaal opdagen; ook de familie en vrienden stroomden in rijke getale toe om een kijkje te nemen in de Oosterhonk. Het is maar goed dat Ernst en Patrick er – inmiddels al een paar jaar - een bar-dubbel van maken.
Op uiterst sportieve wijze bonden de jonge gladiatoren de strijd met elkaar aan. Op alle tafels werd netjes getost (of de tegenstander kreeg de service zomaar aangeboden, dat mag bij zo’n toernooi natuurlijk ook) en bij sommige partijen was zelfs te zien dat de tegenstander zelfs per gewonnen game werd gefeliciteerd alsof het de complete winst betrof. Goed zo, Rowan. Geen betere speler dan een sportieve speler! Daarnaast kun je op een toernooi als dit ook aardig de vorderingen van een jaar training zien. Abdull serveert inmiddels zoals het hoort, Inga slaat makkelijk 5 maal een forehand diagonaal op tafel(en kopieert de batstand van haar vader) Matthijs begon als pingponger en tafeltennist nu, Rick glimlacht de hele dag (blijf dat maar doen, Rick. Het staat je goed.) en Loeka en Sanne snappen nog steeds dat plezier in het spel belangrijker is dan winnen. Bij de “meidentafel” was het moeilijk een foto te maken waar niet één van de speelsters lachend opstaat.

De einduitslag in de poule was volgens de ranking. Voor de favorieten was dit gedeelte van het toernooi misschien een “appeltje-eitje”. Voor de subtoppers leken er al wel finales gespeeld te worden. Een 3-2 voor Koen en Jelger, Gert en Rik, Björn tegen Abdull en Ruben tegen Alexander maakte duidelijk dat de verschillen in de praktijk kleiner waren dan op papier.

Wat ook een leuk verrassing was? De laddercompetitie kende nog geen winnaar.
Laurens legde het toernooi stil om een prijs uit te reiken, maar ja, aan wie?
“Wie staat er 2e?” …..Stilte….   “Wie staat er 1e?” Weer stilte….”Dan moeten we er maar om spelen.” En dus werd de zaal verbouwd tot een sportarena waar Luuk en Koen om de beker van de laddercompetitie speelden. Luuk kwam op 2 games voorsprong, waarna Koen de zaak knap gelijk trok. Uiteindelijk wist Luuk de 5e game te winnen en ging met de beker naar huis. Niet zijn enige, bleek later...

Terug naar het hoofdtoernooi. Na de poulewedstrijden kwamen de spelers terecht in groep A, B, C of de aanmoedigingspoule. In alle poules werd gestreden om elk punt.
Hoe zenuwslopend zoiets kan zijn, lieten Lars en Peter waarschijnlijk het beste zien. Op 9-9 in de 5e game veranderde de toch al spannende partij in een ware thriller. Het publiek (alle banken waren vol, er waren inmiddels staanplaatsen!) snapte dat om plaats 3 en 4 iets speciaals aan de gang was. Om beurten verloren Lars en Peter een punt. Een opslag in het net, een opgegooide bal niet raken, het zat er allemaal in. Met een enorme zucht van verlichting (en 13-11) trok Peter deze editie van de kleine finale naar zich toe. Het applaus was voor beiden.
Ricardo en Stefan, die om plaats 1 en 2 speelden en er ook een mooie partij van maakten, stonden met bewondering te kijken naar wat er een paar tafels verderop gebeurde. Stefan bleef dicht bij Ricardo in de buurt, maar Ricardo toonde net dat beetje meer scherpte om het punt te maken. De kampioen verlengde zijn titel.

Voor de statistieken nog de eindstand:
De nummers 1,2, en 3 van groep A,B, en C gingen met een beker naar huis.

Groep A:
1. Ricardo
2. Stefan
3. Peter
4. Lars
5. Jeftha
6. Ruben
7. Lorenzo
8. Thomas

Groep B:
1. Lucas
2. Luuk
3. Kenno
4. Jeremy
5. Alexander
6. Koen
7. Maurits
8. Gert

Groep C:
1. Rowan
2. Matthijs
3. Rik
4. Bob (stond ziek achter de tafel, maar stond er wel. Petje af!)
5. Sanne
6. Daniël
7. Björn
8. Loeka

En omdat echt iedereen in de prijzen kan vallen, werd er tussen de afvallers in de poule nogmaals gestreden om een beker. Deze ging dit jaar naar Jelger.

Aanmoedigingspoule
1. Jelger
2. Paul  (telt fluitend een partij!)
3. Owen
4. Inga
5. Abdull

Na de prijsuitreiking hebben we met z’n allen nog smakelijk gedineerd met goudgele korstomhulde aardappeldelen, geflankeerd door edele tartaren van rund en ragout, met een kleurrijke dressing bereid uit van olie, ei, pinda en fijngesnipperde uitjes.
Door de grote opkomst paste het diner niet meer in de kantine, waardoor we in het eerste stukje van de zaal hebben gegeten. Uiteraard morste niemand wat. En opruimen is een koud kunstje, omdat 25 spelers meehielpen. Conclusie: Bedankt voor een prachtige zaterdag allemaal!

En omdat 1 plaatje nog altijd meer zegt dan 1000 woorden, volgt later deze week nog een fotoverslag. Als opwarmertje alvast een foto van alle prijswinnaars.

OZK-jeugd 2013

Van onze verslaggever Laurens,

Na het einde van de voorjaarscompetitie is er, net als de laatste jaren, weer tijd voor het leuke toernooi bij tafeltennisvereniging Shot'65 in Zwijndrecht. De Open Zwijndrechtse Kampioenschappen zijn voor dit jaar op gepland op zaterdag 11 mei voor de jeugd en zaterdag 25 mei voor de senioren. De senioren mogen dus nog even wachten, maar voor de jeugd was het afgelopen zaterdag al zover.

Met meer dan 100 inschrijvingen mag je spreken van prachtig deelnemersveld. Acht jongens vertegenwoordigden HBM-Taveri: Ricardo, Lars, Stefan, Thomas, Alexander, Andreas, Jeremy en Gert. Vooral de laatst genoemde was deze dag de held...op schoenen wel te verstaan... Aan de vooravond van het toernooi was Gert naar omstandigheden nog niet in het bezit van een paar schoenen. Hij dacht al aan een optreden op blote voeten, maar gelukkig waren wij net op tijd om dat nog tegen te houden. De schoenen van een neefje werden opgetrommeld en dat bleken "wondersloffen"...

Het speelschema werd keurig ingedeeld naar jeugdlicentie, zodat iedereen een tegenstander kreeg van vergelijkbaar niveau. Dankzij de vele deelnemers en de beperkte speelruimte, werden de deelnemers verdeeld in twee groepen. Van 9:15 tot 15:00 de lagere licenties en van 12:00 tot 17:30 de hogere licenties. Ricardo, Lars en Stefan konden dus lekker uitslapen.
De poules bestonden uit 6 of 7 spelers. De nummers 1 t/m 3 gingen door naar de finales van de hoofdronde en de nummers 4 t/m 7 naar de finales van de troostronde. Iedereen ging dus door na de poule en iedereen kwam dus toe
aan minimaal 6 wedstrijden.

Alexander kwam niet echt in zijn spel, werd vijfde in zijn poule en verloor ook gelijk de tussenronde van de troostronde. Tja, soms heb je gewoon een dag waarop je je gebruikelijke niveau niet haalt.
Thomas werd derde in zijn poule en verloor helaas, met voldoende winkansen, heel close de tussenronde van de hoofdronde. Ik vond dat hij erg goed speelde, al vond hij zelf dat het minder goed was.
Jeremy speelde ook prima, erg positief vond ik dat hij vooral met plezier speelde en zo mentaal veel sterker achter tafel stond. Hij werd vijfde in zijn poule, door een bye kwam hij direct in de kwartfinale van de troostronde, deze verloor hij helaas.
Andreas werd zesde in zijn poule en stoomde door tot in de kwartfinale van de troostronde. Deze wedstrijd was heel snel voorbij, vooral omdat hij een zeer sterke tegenstander trof.
Gert was zoals gezegd de grote held van de dag. Met grote inzet stortte hij zich in de wedstrijden, en met succes. Hij werd vierde in zijn poule, de enige wedstrijd die hij daarna verloor was de finale. De betekende dus een mooie tweede plaats en de fel begeerde beker werd dan ook met trots in ontvangst genomen.
Stefan...Wat was er met Stefan? Lukte het niet of was het niveau iets te hoog? Aan zijn plezier lag het zeker niet. Ondanks de zevende plaats en daarna directe uitschakeling in de tussenronde stond hij toch de hele tijd met plezier te ballen. Al een prestatie op zich.
Lars kwam in zijn poule het broertje van Laurens tegen. Voor mij een bijzondere wedstrijd, broertje tegen 1 van de spelers van onze club, voor Lars een mindere wedstrijd aangezien hij met 0-3 verloor. Toch werd hij keurig derde in zijn poule en dus door naar de hoofdronde. Helaas verloor ook hij direct de tussenronde.
Ricardo werd keurig tweede in zijn poule, maakte kennis met een moeilijke tegenstander genaamd: "anti" en stoomde door naar de halve finale. Deze verloor hij wat resulteerde in weer een vierde plaats voor hem en dus weer net buiten de prijzen.

Acht deelnemers, drie plaatsen in de hoofdronde en één prijs kun je zien als een mager resultaat. Toch kon het de pret niet drukken en hebben we weer een heleboel ervaring opgedaan. Het was een gezellige dag. Mijn dank voor het altijd bijzondere sportieve spel van alle jongens. Mijn grote dank voor het optreden als chauffeur door de ouders van Jeremy, Thomas en Lars. Mijn dank voor de coachende ondersteuning van Jaap en Lorenzo. Samen hebben we er weer een topdag van gemaakt!!

Polyptiek Duo 2

Van onze verslaggever Gert-Jan,

Als je alles goed overweegt dan zul je bemerken dat er bepaalde dingen
bestaan die op deugden lijken maar die je, wanneer je je er naar richt, de
ondergang brengen; terwijl er andere dingen bestaan die op ondeugden lijken
maar die je, wanneer je je er naar richt, veiligheid en welzijn blijken te
verschaffen?

Machiavelli, Italiaans staatsfilosoof 1469-1527

 

De laatste bal is geslagen, het seizoen is over. Duo 2 is uitgespeeld en geëindigd op een 3e plaats door 24 van de 50 potjes te winnen. Natuurlijk kan een verslag dan niet ontbreken. Om deze tienluik voor de snelle lezer behapbaar te houden, slechts de hoogtepunten:

* Ondanks de dubbele toespeling, bestaat het duo 2 team uit drie spelers. In willekeurige volgorde de prestaties: 17%, 57% en 71%, kortom, allemaal minstens een 7 verdiend.
* Het duurde 12 wedstrijden alvorens een thuis-spelende ploeg winst behaalde. Een verklaring hiervoor is in bovenstaand citaat te vinden. (inderdaad, we hebben geen idee)
* De sterspeler in de poule heeft 1 wedstrijd verloren - onze Remco mepte ?m in z'n een-na-laatste wedstrijd van de 100%!
* Een andere speler in de poule voelde dat hij ging verliezen. Om de spanning erin te houden draaide hij lachend een rondje na iedere smash. Zijn tactiek had bijna succes omdat wij onze lachaanvallen maar met moeite konden bedwingen.
* Een andere speler had een opzichtig kale plek op zijn batje. De reden werd in de wedstrijd wel duidelijk: zijn usp bleek een harde backhand smash die tientallen keren identiek (en met succes) werd uitgevoerd.
* In het illustere Abbenbroek troffen wij een bijzonder luidruchtig spelende buurman. Na de pauze was hij niet meer te horen en raakte hij geen bal meer. Die drie wijntjes hadden blijkbaar toch enig effect?

Tot het volgende seizoen!

Slotstuk team 3

Van onze verslaggever Edwin,

De competitie is afgelopen, de prijzen zijn verdeeld. Wij eindigden met 61 punten op de 2e plaats. 2 punten achter kampioen Xerxes 4. Eén partij verliezen i.p.v. winnen in het onderlinge duel in ronde 5 kostte ons de titel. Zo klein was het verschil. Jammer, want net als vorig seizoen missen we ons doel op een welbekende haar. Desondanks hebben we ook in de laatste 3 ronden aan onze sportieve plicht voldaan. Met een gelijkspel tegen de Delftenaren en daaropvolgend nog twee zwaar bevochten 7-3 overwinningen kunnen we terugkijken op een aantal leuke ontmoetingen. Aan Phoenix dank ik nu eindelijk te weten wat het verschil is tussen een studievereniging en een studentenvereniging. Het is maar een geluk dat ik van beiden geen lid ben geweest. Met Taverzo 7 was het thuis beter kersen eten dan in Zoetermeer. Met name Bart zag er een stuk frisser uit, hetgeen winstgevend bleek. Alle drie 2 potjes en een dubbel zorgden voor een sportieve revanche op ons optreden in de uitwedstrijd. Tot slot nog uit naar Kwiek 2, dat ons trakteerde op een vrijdagavond vol (ont)spanning zoals deze bedoeld was. Op tijd beginnen en toch na twee vijfgamers de klok richting 21.30 uur zien gaan, illustreert dat beide teams er alles aan wensten te doen de overwinning binnen te halen. Is het niet voor de punten, dan is het wel voor de eer. Was het in de Oosterhonk al spannend, in Waddinxveen deden we er zo mogelijk nog een schepje op. Met name Geert en Coen haalden hun niveau en dwongen de Ridderkerkers tot het uiterste. Het leverde onvervalst sensationele rallies op. De frituur en gerstenat smaakten er derhalve nog beter door. Echter, we keerden huiswaarts waarmee wij de competitie waren aangevangen, lege handen. De nasmaak van “Weer net niet” ebt maar langzaam weg, kan ik zeggen. Naast de felicitaties aan het adres van de kampioenen bedanken we iedereen die ons sportief vergezelde en ons van goed bedoelde adviezen voorzag. Nu weer verder op de club. Daar wachten ons de zomerprooien. Hopla!

Heet van de naald

mei 2013:
Iedereen heeft zich gehandhaafd, met uitzondering van duo 1 (degradatie) en jeugd 2 en 4 (kampioenschap!)

 

Bardiensten

30.08.2013: Gert-Jan
05.09.2013: William
06.09.2013: Leendert-Jan
12.09.2013: Remco
13.09.2013: Marco
19.09.2013: Dennis
20.09.2013: Edwin
26.09.2013: Robert
27.09.2013: Peter-Jan
03.10.2013: Andries
04.10.2013: René
10.10.2013: Laurens
11.10.2013: Rutger
17.10.2013: Elwin
18.10.2013: Jasper
24.10.2013: Jan
25.10.2013: Bram
31.10.2013: Ruud
01.11.2013: Bart

Webmaster

Statistiek
Articles View Hits
169169